TiU logoTiu payoff
Tilburg School of Catholic Theology   
Nieuwsbrief-02

Nieuwsbrief-02

Beste mensen,

Ik kreeg gisteren het volgende berichtje:

Onderwerp: Onderhoud SQL - 12 februari - Mediasite offline

Vrijdag 12 februari, van 0700 tot 1000, wordt het zogeheten derde cluster overgezet. Dit betekent voor ons dat Mediasite tussen de geplande tijd niet beschikbaar is.

Met vriendelijke groet,

Afdeling – LIS - Audio Visueel– Tilburg University

Dat betekent dat we tussen 07.00 en 10.00 uur de efemeride(n) niet kunnen lezen. Let it be.

Iets anders: er heeft zich weer een forse groep nieuwe lezers bij de kring van de Efemeriden gevoegd. Als jullie dit lezen, bestaat de groep uit 725 personen. Hartelijk welkom! Ik hoop van harte dat de e.e.a. bijdraagt aan een beter verstaan van de Hebreeuwse Bijbel / het Oude Testament. 

Vaak komt de vraag mee of het mogelijk is de digitale Tilburgse basiscursus te volgen. Antwoord: jazeker, leuk om te volgen en het kost niets, behalve tijd en inspanning, En je moet / kunt het zelf doen. De cursus is vraaggestuurd, d.w.z.: opgebouwd vanuit vragen die studenten in de loop der jaren hadden (en nog steeds hebben). Bij al die vragen is een apart filmpje gemaakt. Je kunt e.e.a. vinden op https://webapp.fkt.uvt.nl/bho   Klik maar eens door die website heen: je vindt er een reeks kleine colleges; ontleedvoorbeelden; meeleesteksten; een digitaal woordenboek bij de besproken teksten, etc. Er is ook een werkboek bij ('Dat is Hebreeuws voor mij') dat de digitale colleges op de voet volgt. Dat boek is niet gratis (te bestellen bij www.uitgeverij2vm.nl ) of de betere boekhandel zoals Berne of Riemer. 

Iets anders: een aantal van ons heeft eigen leesgroepen Hebreeuws. Ik heb sinds kort weer een 1e jaarsgroep en maak er nieuw voorbeeldmateriaal voor. Dus simpele voorbeelden, leesoefeningetjes, etc. Ik wil dat met plezier met de schoolmeesters onder ons delen, Als je belangstelling hebt, hoor ik het nog wel. Ik moet nog eens overdenken hoe we dat materiaal op een handige plek bereikbaar kunnen maken. Het zou via Facebook kunnen, maar misschien kan het beter. Je hoort nog van me.

Ten slotte: ik ga eind deze maand naar Israel, met foto- en filmcamera, om te kijken of ik hapklare brokjes film kan maken met een beknopte Hebreeuwse / bijbelse content. Geen idee of ik iets leuks tegenkom (begin april ben ik er weer; een herkansing). Het idee is of die stukjes film ingezet zouden kunnen worden in een onderwijsomgeving. Als je goede ideeen hebt...

Tot zover de waterstanden [ik woon aan de Lek :-)  ].

Hartelijk dank voor alle betrokkenheid, de waardevolle reacties, etc. 

Piet van M.

 
  Aanmelden
Tilburg University - Warandelaan 2 - 5037 AB Tilburg - www.tilburguniversity.edu contact | contact