Lucepedia

Digitale theologische encyclopedie

Nieuwsoverzicht » NIEUW: de LUCEPEDIA-app

NIEUW: de LUCEPEDIA-app

vrijdag 23 mei 2014 Drie jaar geleden startte LUCE/CRC de succesvolle website Lucepedia.nl: een theologische encyclopedie met laagdrempelige, wetenschappelijke informatie over de christelijke traditie. Van Genesis tot Apocalyps, van Augustinus tot Schillebeeckx, van het Concilie van Chalcedon tot paus Franciscus. Inmiddels staan er meer dan 500 dossiers online, en dat aantal groeit nog steeds. 
De website van Lucepedia laat zien wat de katholieke geloofstraditie aan geestelijke rijkdom in huis heeft, door de eeuwen heen en wereldwijd. Bijbelboeken, kerkvaders, concilies, geestelijke stromingen, godgeleerden, filosofen, liturgische en theologische thema's: u vindt ze overzichtelijk bij elkaar. De site is aanvankelijk ontwikkeld voor computerschermen. Maar nu bijna de helft van het aantal internetpagina’s bekeken wordt op tablets en smartphones, hebben we een special app ontwikkeld: de Lucepedia-app. Handig voor de meer dan 8 miljoen Nederlanders met een smartphone of tablet. Geschikt voor elk type toestel, zowel Android als iPhone. Ideaal voor studie, als naslagwerk of om gewoon doorheen te bladeren. Altijd en overal verantwoorde en toegankelijke informatie onder handbereik. En bovendien helemaal gratis. 
De Lucepedia-app laat automatisch de laatste nieuwsberichten van onze website zien. Daarnaast heb je altijd een actueel overzicht van alle dossiers en alle items die in het dossier zijn opgenomen. Je hebt dan feitelijk de grootste theologische internetencyclopedie van Nederland in je borstzak zitten. Ook kan je in de app favoriete dossiers selecteren, zodat je je lievelingsrubrieken of voorkeursthema’s bij elkaar hebt staan. Maar bovendien worden de items van die dossiers dan automatisch op je mobiel gedownload. Hierdoor heb je de geselecteerde informatie ook bij de hand als je niet online bent, bijvoorbeeld tijdens een lange vliegreis. 
De Lucepedia-app is gratis te downloaden via Playstore en Applestore.